Vrijdag 1 april


ICT CAB holland draagt bij aan topsport prestaties

CAB holland b.v., Hart voor uw ICT en topsport.

Met de introductie van datavolley en de implementatie van de door CAB holland b.v. geleverde hardware heeft het topvolleybal in Nederland een belangrijke stap gezet in de verdere professionalisering van de sport.

Matt van Wezel, trainer van de dames eredivisionist Sliedrecht Sport en André Schild, data analist en teammanager van het team, werken naar volle tevredenheid met beide systemen.

Voor, tijdens en na de wedstrijden is een schat van informatie beschikbaar voor de technische staf. Tegenstanders, hun speelsters, spelmomenten en gespeelde wedstrijden kunnen volledig worden geanalyseerd. Zo beschikken zij voor een volgende ontmoeting over alle actuele informatie van de tegenstander, de gehanteerde tactiek en speelstijl. In twee korte avondsessies wordt het team ingelicht over de algemene spelwijze van de tegenstander, de specifieke situaties in reeds gespeelde wedstrijden en de karakteristieken van de speelsters. Nuances en juist hierop inspringen, maken ook in het volleybal inmiddels het grote verschil.
Tijdens de wedstrijden zijn beelden beschikbaar in “real time” en kan iedere gewenste spelsituatie opnieuw opgeroepen worden. Niet alleen van de tegenstander, maar ook van het spel van eigen team, van de individuele speelsters en de verschillende spelmomenten.

De data analist kan volledig onafhankelijk werken in alle omstandigheden, in iedere sporthal. Met de door CAB holland b.v. beschikbaar gestelde eigen router voor het netwerk, de benodigde laptops, HP Z Books en Microsoft Surface Pro tablet is Sliedrecht Sport volledig geoutilleerd voor iedere gewenste analyse.

Na de wedstrijd vindt de koppeling van statistieken aan de wedstrijdbeelden plaats en wordt deze informatie online gezet. Alleen scouts en trainers kunnen via een versleutelde code gebruik maken van deze informatiebron en zodoende zichzelf en hun team informeren, zowel over de tegenstander als de eigen spelsituaties.

Hart voor uw ICT en topsport vinden elkaar op het niveau waarop beiden uitgeoefend worden.


Foto's door Peter Verheijen