A​rtificial Intelligence is in rap tempo een belangrijke hoeksteen van innovatie aan het worden.

Copilot is een AI-assistent die je helpt met je dagelijkse taken in Microsoft 365. Copilot ka​n je onder andere helpen met:
• Samenvattingen maken van je Teams berichte​n, agenda, e-mail of documenten
• Hulp bij het maken van creatieve documenten en presentaties
• Deel eenvoudig jouw notities
• Hulp bij het schrijven of aanpassen van teksten naar bijvoorbeeld een meer creatieve of formele stijl
• Versnellen van de analyse van uw gegevens
• Het samenvoegen van verschillende databronnen tot één document of presentatie
• Integreer bedrijfsapplicaties met deze oplossing

Copilot is beschikbaar in het Nederlands en integreert naadloos met de volledige Microsoft 365 apps suite. Je hebt dus altijd toegang tot je bedrijfsgegevens en je kunt makkelijk samenwerken met je collega's.

Voor de betaalde versie is de veiligheid gewaarborgd omdat Microsoft de gegevens binnen uw eigen Microsoft-omgeving verwerkt.

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) markeert een fascinerende periode in de technologische vooruitgang, waarbij machines taken uitvoeren die traditioneel menselijke intelligentie vereisen. AI heeft een lange weg afgelegd. Met de toename van rekenkracht en de beschikbaarheid van grote datasets, heeft AI het potentieel om nog complexere problemen aan te pakken. Voor bedrijven en individuen die de mogelijkheden van AI omarmen biedt het nieuwe kansen én uitdagingen.

Microsoft Copilot is een geavanceerde AI-assistent ontworpen om de productiviteit en creativiteit te verhogen. Copilot integreert naadloos met Microsoft 365-applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Gebruikers kunnen hierdoor efficiënter werken door taken zoals het schrijven van teksten, analyseren van data en het samenstellen van presentaties te automatiseren.

Met Copilot kunnen gebruikers ook complexe vragen stellen en gedetailleerde antwoorden krijgen. Dit helpt bij het plannen van activiteiten of het verkrijgen van inzichten.

Echter, zoals met elke technologie, zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik ervan. Een van de uitdagingen is dat Copilot niet altijd nauwkeurig of relevant kan zijn. Dit vereist extra controle door de gebruiker. Copilot is geen vervanging voor de menselijke expertise. Het is een hulpmiddel dat ondersteuning biedt. Kritisch denken blijft essentieel. Controleer daarom altijd de uitvoer van Copilot op juistheid, vooral bij belangrijke documenten en communicatie.

Daar tegenover biedt Copilot een scala aan voordelen die de productiviteit en creativiteit kunnen verhogen. Zoals o.a. bij de ontwikkeling van applicaties. Met de integratie van Copilot in ontwikkelingsomgevingen kunnen ontwikkelaars zich richten op het creatieve aspect van het bouwen van apps, terwijl Copilot helpt bij het waarborgen van de codekwaliteit. Bovendien kan Copilot assistentie bieden bij het schrijven van documentatie, het opstellen van e-mails en zelfs het vertalen van content, waardoor de productiviteit verhoogt en de ontwikkeltijd verkort wordt.

Voor meer informatie over- én het gebruik van Copilot kunt contact opnemen met CAB holland.

(content door Copilot gegenereerd)