Als financieel specialist weet Valk Administraties als geen ander dat de balans tussen kosten en baten optimaal moet zijn. In plaats van opnieuw te investeren in een server, licenties en onderhoud, kozen zij er in januari 2016 voor om de stap te maken naar het volledig werken in de Cloud.

Om medewerkers onderling te verbinden en optimaal te laten samenwerken maken zij gebruik van het online platform SharePoint. Na een korte training over het werken met SharePoint is het platform al snel geadopteerd door alle medewerkers.

CAB holland heeft het Cloud ontwerp geheel naar klantwens ingevuld.

Hierbij is vanzelfsprekend rekening gehouden met de beveiliging van alle informatie. Medewerkers kunnen waar en wanneer zij willen online werken.

Door bestanden, e-mail en gescande documenten te combineren tot één klantendossier beschikt men altijd over de juiste informatie. Al deze documenten kunnen wanneer wenselijk gemakkelijk online worden gedeeld met bijvoorbeeld relaties.

Binnen de Cloud oplossing wordt gerekend met een flexibel afrekenmodel op maandelijkse basis, naar werkelijk gebruik. Door deze flexibiliteit en de snelheid van ontwikkeling in de Cloud is Valk Administraties verzekerd van de laatste snufjes op IT gebied. Zonder grote investeringen en onvoorziene “verrassingen”.

www.valkadministraties.nl