De IT staat nooit stil. Dat betekent dat je altijd blijft leren en zorgt ervoor dat jouw baan in de IT altijd uitdagend blijft. Je bent tenslotte niet elke dag met hetzelfde bezig en je blijft jezelf ontwikkelen.

1. IT IS a sure thing

Werken in de IT geeft jou baanzekerheid. De branche is groeiende en dat zal voorlopig niet stoppen. Zo is er ontzettend veel vraag naar goede IT’ers en is de kans dat jij een baan vindt erg groot. Ben je eenmaal binnen? Bedrijven raken hun IT’ers liever niet kwijt, wat ervoor zorgt dat veel IT’ers een vast contract aangeboden wordt.

2. IT IS for everyone

In de IT kan jij het verschil maken. Waar jouw ambitie of kracht ook ligt, er is plek voor jou binnen de branche. Ook wanneer je geen achtergrond in de IT hebt, zijn er veel functies waar jij jouw ervaringen vanuit een andere studie of baan mee kan nemen.

3. IT COMES WITH OPPORTUNITIES 

De mogelijkheden in de IT zijn oneindig. Veel IT’ers zijn ooit gestart op de Servicedesk om zo kennis te maken met de afdeling. Een goede manier om te ontdekken welke richting het beste bij je past. De specialisaties lopen erg uiteen. Zo kan je je bezig houden met management (aansturen), beheer (behouden en ontwikkelen) of data (analyseren).

4. IT IS Good MoneyIn de IT kan je een goed salaris verdienen. IT’ers verdienen relatief goed als je het vergelijkt met andere banen op hetzelfde niveau. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Uiteraard groei je met jouw jaren van ervaring en jouw professionele ontwikkeling zoals trainingen en certificaten, waarmee je meer kan gaan verdienen. Een lekker vooruitzicht dus.

5. IT IS BEST OF BOTH worlds

De IT staat nooit stil. Dat betekent dat je altijd blijft leren en zorgt ervoor dat jouw baan in de IT altijd uitdagend blijft. Je bent tenslotte niet elke dag met hetzelfde bezig en je blijft jezelf ontwikkelen. Daarnaast heb je IT Traineeships, een perfect voorbeeld van een werk-leercombinatie. Je wordt opgeleid tot IT’er, doet werkervaring op en je wordt ondertussen betaald: best of both worlds.

6. IT is future proof

IT is de toekomst. Het belang van de ICT-afdeling werd vorig jaar voor iedereen pas écht duidelijk. Wereldwijd werden de kantoorwerkzaamheden massaal naar de thuissituatie verplaatst en ICT’ers draaiden overuren zodat iedereen op afstand kon communiceren en werken. De vraag naar goede IT’ers zal alleen maar toenemen, daarmee ben je als IT’er verzekerd van een succesvolle toekomst.

7. IT IS EVERYWHERE

De IT-afdeling speelt momenteel een rol in elke branche. Van overheid, zorg, onderwijs, finance tot de commerciële sector: iedereen is afhankelijk van goedwerkende IT. Daardoor kan je als IT’er in elke branche aan de slag.

8. IT IS DIVERSE

De IT is divers in de variatie in rollen en branches waar je kan werken. De diversiteit in de medewerkers is ook aan het groeien. Bij CAB holland zetten wij ons in voor meer diversiteit binnen de IT.